Wat doet een burn out coach?

Hoe word je burn out coach? » Wat doet een burn out coach?

behoefte aan coaching bij burn out

Welkom! Ik ben dé Kirsten van en gespecialiseerd burn-out coach. Samen met een team aan coaches door het land, sta ik voor je klaar. We begeleiden high performers bewezen succesvol bij stress en burn-out. Eind 2010 had ik een burn-out, uiteindelijk een groot cadeau. Nu doe ik wat ik écht leuk vind en op een manier die gezond voor mij is.

burn out coach

Als je hardnekkige stress klachten hebt of al in een burn-out zit, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Wie helpt jou verder? Wie maakt je beter? Omdat ik (en elke coach waarmee ik samenwerk) ervaringsdeskundig ben, begrijpen ik jou als geen ander. Ook ik heb alles geprobeerd en getest op weg naar herstel.

burn out coach brasschaat

Vanuit deze wetenschap heb ik een eigen unieke en vooral werkende aanpak ontwikkeld voor burn-out herstel. Eén met duurzame resultaten. Waarmee ik overigens ook regelmatig in de media verschijn.

burn out coach hilvarenbeek

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stress en burn-out. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

burn out coach uden

Wat doet hij of zij? En wanneer wordt het tijd een burn-out coach in te schakelen? In dit artikel leggen we het uit: Er komt (gelukkig) steeds meer aandacht voor burn-out. Gelukkig maar, want het aantal burn-out gevallen blijft maar toenemen. De oorzaken zijn legio, maar zijn met name te vinden in een lage autonomie, een laag zelfbeeld, onzekerheid, etc.

Wat doet een burn out coach?

burn out coach zomerakkoord

Nog steeds verdienen vrouwen minder dan een man, waardoor eventuele zorgtaken thuis, al snel op de schouders van een vrouw komen. Neem hierbij de wens om goed voor kinderen te zorgen, nachtelijke ‘avonturen’ met kinderen en een veeleisende baan, en de kansen op een burn-out nemen hand over hand toe.

burn out deskundige

Soms is het best lastig om alles te ontrafelen en te begrijpen wat er is gebeurd in de aanloop naar een burn-out toe. Een burn-out coach is erin gespecialiseerd om deze oorzaken vast te stellen. De kennis, kunde en ervaring van een burn-out coach helpt hier enorm bij. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, omdat dit het fundament is onder je herstelproces.

burn out geen coach rust

Een burn-out coach leert je dus geen trucje om meer te ontspannen. Hij / zij bouwt samen met jou aan een gezonde toekomst. Het gaat dus veel verder dan enkel het herstellen van een burn-out: het weten wat er fout ging, daarvan leren en vervolgens blijven toepassen in je leven, is geen makkelijke opgave, maar wel eentje die een geschikte coach kan toepassen.

burn out huisarts coach

Een aanpak waarbij jij als mens centraal staat is dus belangrijk. De ene burn-out is de andere niet namelijk. De ene uit zich meer lichamelijk, waarbij de ander meer mentale klachten heeft. Een belangrijk gegeven is dat het contact tussen jou en de coach erg goed is. Een burn-out coach zorgt er dus voor dat hij/ zij goed kan luisteren.

burn out life coach

De coaches van Meulenberg Training & Coaching zijn hierdoor altijd ook bezig met persoonlijke ontwikkeling, opleiding en intervisie. Ook kent een burn-out coach naast de psychologische aspecten, ook de biologische aspecten van een burn-out. Zo wijst onderzoek uit dat bewegen bij burn-out enorm belangrijk is om te kunnen herstellen. Een burn-out coach helpt dus op meerdere punten te herstellen.

burn-out coach huizen

Burn-out coach? Beweging is cruciaal! Zoals gezegd kent een burn-out coach het enorme belang van bewegen bij een burn-out en de angst die dit op kan werpen bij degene met burn-out. Buitentraining is zodoende een ideale manier om te coachen. Enerzijds kun je lekker bewegen en dat is sowieso goed voor je.

burn-out coach omgeving

Frisse lucht is altijd goed en het zorgt ervoor dat je brein tot rust komt. De omgeving waarin je zit heeft een groot effect op je gemoedstoestand. De coaching in een rustgevend bos geven is daarom (veel) krachtiger dan in een kantoorruimte. Ook proberen we de basis bij je op orde te krijgen.

coach bij burn out

Dit bestaat uit oefeningen, schema’s en nog veel meer. Volledig afgestemd op jouw individuele issues. Hierbij gebruiken wij de fameuze BERG-methode als fundament. Deze methode richt zich op bewegen, eten, rust en gedrag. De belangrijkste zaken om een burn-out op te lossen Lees meer over: bewegen bij burn-out Coaching bij een burn-out uitgevoerd door een professionele burn-out coach? Bekijk hier: Gespecialiseerde burn-out coach Wanneer een coach inschakelen? Veel mensen vragen zich af wanneer je nu precies een coach moet inschakelen.

coach en burn out

Ze hebben dan al een burn-out en ze gaan uit noodzaak naar een coach. Het is voor hen dan nog de enige oplossing, omdat ze in een diep dal terecht zijn gekomen. Ook zulke gevallen behandelen wij natuurlijk met liefde, maar vaak hoeft het niet zo ver te komen. Vaak zijn er al duidelijke indicaties die aangeven dat je tegen een burn-out aanzit.

Geen enkel probleem denk je, dit kan de beste overkomen. Maar later slaap je niet slechts één dag in de week slecht, maar meerdere dagen. Dan kun je dus wel spreken van een probleem. Last hebben van stressklachten Dan is het bijvoorbeeld een goed moment om naar een coach te gaan om deze slaapproblemen tegen te gaan.

coach na burn out

Je kunt eerst denken: ach, ik heb gewoon een slechte dag. Maar blijven deze irritaties zich voordoen, dan wordt het natuurlijk een groter probleem. Misschien heb je wekelijks irritaties en erger je je de hele dag door. Dus in principe geldt: merk je dat problemen zich steeds meer beginnen te manifesteren.

coach voor burn out

Je kunt natuurlijk opnieuw proberen het wiel uit te vinden, maar dat is weinig effectief en niet te aan te raden. Een burn-out coach ziet dagelijks mensen met een burn-out en weet daarom ook waar jij het beste aan doet. Het is dus een groot voordeel van een coach dat hij of zij je gericht kan helpen.

coach voor klachten burn out

We zien veel mensen die van alles proberen, wat helaas niet het resultaat biedt wat ze zochten. Het herstel blijft uit en hopeloosheid en frustratie neemt toe Laat je daarom vooral helpen op de lastigste momenten. Deze combinatie zorgt ervoor dat het meest effectief kan worden gewerkt. Met de juiste oefeningen van de coach en een goede motivatie kom je er veel sneller bovenop.

coach voorkomen burn out

Kun je beter naar een coach toe gaan, of is het toch aan te raden om naar een psycholoog te gaan. Het punt is dat je geen psycholoog kunt worden zonder een degelijke opleiding. Er zijn echter wel zelfbenoemde coaches die zonder opleiding coachen, zonder dat ze echt weten wat ze doen.

coachen bij burn out

Bovendien zijn wij zeer specialistisch op het gebied van burn-outs. Lichamelijke en psychische aspect Belangrijk bij de keuze voor zowel een psycholoog als coach is dat je kijkt naar de aandacht die er is voor zowel het lichamelijke als psychische aspect. Meestal krijg je met coaching wel wat meer praktische handvatten aangereikt.

coachen van mensen met burn out

Veel nadenken en vooral piekeren kan stress oproepen en zeker in het begin wil je dat juist voorkomen. Als je direct begint met therapeutische gesprekken dan kan dat wel eens averechts werken en het herstel vertragen. Later, als je meer tot rust bent gekomen, dan is het wel van belang om dieper te kijken naar oorzaken en naar gedrag, want je wil voorkomen dat de klachten terugkeren.

coachen van mensen met een burn out

Bijvoorbeeld als het lastig voor je blijft om grenzen te stellen. Dat kan te maken hebben met gebeurtenissen uit het verleden. Er kan ook sprake zijn psychische klachten waar coaching niet afdoende voor is. Wanneer coaching niet voldoende is Een deskundig coach, zoals die van Meulenberg, zal op dat moment verwijzen naar een andere behandelaar, bijvoorbeeld een psycholoog die gespecialiseerd is in EMDR.

coaching bij een burn out

Welke therapeut of coach je ook kiest. Kijk goed naar de plek die bewegen krijgt in de behandeling. Bewegen is van belang om goed tot rust te komen. Als jouw lichaam vol met stresshormonen zit, lukt het vaak niet om tot rust te komen door stil te gaan zitten of te slapen.

goedkope burn out coach

Je hebt het bewegen nodig om tot rust te komen. Ook bij herstel heeft bewegen een belangrijke functie, namelijk om de conditie weer op te bouwen. Gerelateerde artikelen Hulp bij stress en burn-out Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen.

mental coach burn out

Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier! Bekijk ons aanbod voor: .

terugbetaling burn out coach

Burn out coach Volg de geaccrediteerde opleiding Burn out coach en leer mensen helpen bij het voorkomen of verhelpen van een burn out. Steeds meer mensen lopen rond met chronische stressklachten. Te veel stress en te weinig rust, zowel thuis als op het werk, kan leiden tot overspannenheid en burn out.

wat doet een burn out coach

Gratis proefles Gratis proefles Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment). Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden. Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles.

wat is een burn out coach

Voordelen Steeds meer mensen kampen met stress en burn out Een vak met veel perspectief Pak het probleem achter het probleem aan Geschreven door een vakspecialist Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer.

Vaak ontstaat een burn out door een combinatie van te veel stress en te weinig rustmomenten, zowel thuis als op het werk. Om stress en burn out bij de bron aan te pakken, ga je met je cliënt op zoek naar het probleem áchter het probleem. Door belemmeringen in het leven van de cliënt in kaart te brengen is de eerste stap naar herstel gezet.

wordt burn out coach

Onder jouw begeleiding leert de coachee zelf steun van werkgever, familie en vrienden te organiseren. Je helpt je cliënt om zijn energie en conditie te herstellen. Om een terugval te voorkomen begeleid je je cliënt bij het versterken van bepaalde competenties, zoals onderhandelen en plannen. Met burn out coaching leer je de cliënt hoe hij stressklachten in de toekomst kan inperken en op een gezonde manier met stress kan omgaan.

Ook andere professioneel begeleiders, zoals hulpverleners en therapeuten hebben veel baat bij deze opleiding om hun cliënten weer in balans te krijgen, zowel in hun werkzame leven als daarbuiten. Wat leer je? De opleiding Burn out coach gaat in op alle aspecten van stress en burn out. Je leert onder andere over: Kenmerken, oorzaken en gevolgen van een burn out op basis van het BASIC ID-model Een integrale aanpak van burn out Oplossingsgerichte en positieve coaching bij burn out Het inzetten van RET voor stresscoping Piekergedachten, faalangst en perfectionisme verminderen Mindfulness oefeningen, zelfbeeld en acceptatie De lesstof bevat verder veel praktijkvoorbeelden van stress coaching.

Je kan de kenmerken van overmatige stress herkennen, het klachtenprofiel van burn out in kaart brengen en dit vertalen naar een actieplan. Je kent de fasen van het coachtraject bij werken aan herstel. Je weet wat oplossingsgerichte burn out coaching is en kan een vaardigheidstraining realiseren voor het versterken of aanleren van competenties.

Je weet wat positieve burn out coaching is en kan met de coachee werken aan het genereren van positieve emoties en het creëren van een waardengericht leven. Je bent bekend met mindfulness en ACT en kan technieken inzetten om ontspanning en acceptatie bij de coachee te bevorderen. Je weet wat de relatie tussen burn out en zelfbeeld is en kan met de coachee werken aan een beter zelfbeeld.

Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week. Digitaal studentenportaal Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten. Huiswerk is niet verplicht Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname. Ga direct van start Ontvang je studie binnen 2 werkdagen 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug Betaal in termijnen of ineens Vragen? Wij helpen je graag! .

WAT IS BURN-OUT COACHING? Burn-out coaching geeft jou de juiste begeleiding om te herstellen van een burn-out. Voordat je in een burn-out raakt is er een lange periode van stress aan vooraf gegaan. Vaak ontstaat stress als je niet de juiste dingen doet of de dingen niet op de juiste manier doet.

Vaak gaat een burn-out gepaard met lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn, spierpijn, nekklachten en andere klachten die ontstaan door stress. Belemmerende overtuigingen, de fysieke conditie van je lichaam en het verwerken van eventuele ‘traumatische’ gebeurtenissen komen in burn-out coaching aan bod. Je gaat terug naar de basis. Waar wordt je blij van? Waar krijg jij energie van? Door stil te staan bij deze belangrijke vragen kun je een pad gaan kiezen wat past bij jou, op een manier die goed is voor jou! BURN-OUT COACHING HELPT JE VERDER BIJ VRAGEN EN GEDACHTEN ZOALS: Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé? Waar ben ik goed in en welk werk past daarbij? Hoe leer ik mijn grenzen herkennen en leer ik ze beter stellen? Hoe krijg ik controle terug over mijn leven? Hoe herken ik een burn-out en hoe voorkom ik deze in de toekomst? .

Ik stel me graag aan je voor: mijn naam is Judith Willems, specialist in burn-out coaching en persoonlijke ontwikkeling. Na twaalf jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ben ik in 2005 begonnen met mijn eigen bedrijf, waarin ik management- en directieleden van verschillende bedrijven coach. In het bedrijfsleven ben ik veel in aanraking gekomen met mensen met een burn-out en ik wilde graag mijn expertise inzetten om deze mensen te helpen.

Cursus Leven met stress: blijf burnout de baas!

We hebben jarenlange ervaring door psychologen en de kwaliteit van een ‘live-cursus’ gebundeld in online modules. Toegankelijk, laagdrempelig en praktisch: doe het wanneer het jou uitkomt. Start vandaag nog met een leven meer in balans!

Ja, ik wil burn-out de baas blijven!